dijous, 29 d’octubre del 2015

projecte INKSCAPE

Un cop apreses les tècniques del inkscape, vaig fer activitats amb el programa i aquests son alguns dels resultats:


1. Gerro amb herbes: Primer fem les herbes, fem una línia corba i la dupliquem 10 vegades per fer la sensació d'herbes i després fem el gerro amb corbes de bézier, anar modificant els nodes fins que et surt la forma del gerro.     



2.  Papallona: es comença fent el cos amb tres el·lipses, una pel cap, una pel cos i l'altra que divideix el cap i el cos. un cop ho tenim, fem 1 el·lipse que la dupliquem 7 cops per fer les ales i un cop feta una part, agrupem les el·lipses, dupliquem i invertim la figura per fer l'altra part de les ales.












dilluns, 26 d’octubre del 2015

L'Inkscape

L'Inkscape és un programa de dibuix de tipus vectorial.

Els programes de dibuix de tipus vectorial són aquells que desen les formes del dibuix amb nodes, els quals permeten, a partir d'un nombre limitat de punts redibuixar aquestes formes cada cop que s'ha de mostrar el dibuix en pantalla.

LES CORBES DE BÉZIER

Qualsevol forma pot definir-se com a corba de Bézier. Un segment d'una corba de Bézier està definit per dos nodes: el node inicial i el node final. Els punts de control també formen part de la definició dels segments de corba.
Després de fer una forma amb corbes de Bézier, l'Inkscape permet moure tant els nodes com els punts de control; d'aquesta manera, es poden donar formes molt precises a aquestes corbes.

L'inkscape disposa de diferents eines:
  • L'eina dibuix a mà alçada: permet fer dibuixos tal com ho faríem amb un llapis. A mesura que es fa el dibuix, l'inkscape posa els nodes que descriuen la forma creada.
  • L'eina Bézier: permet posar els nodes en el lloc on un vulgui i donar-los forma desitjada utilitzant, al mateix temps, els punts de control dels nodes. D'aquesta manera, es poden fer formes molt més precises que amb l'eina dibuix a mà alçada
  • L'eina cal·ligrafia: permet simular l'escriptura amb ploma i tinta. Encara que aquesta eina està pensada per ser utilitzada amb la tauleta sensible, es poden obtenir alguns bons resultats amb el ratolí.
  • Eina rectangle: permet fer rectangles marcant un vèrtex i el seu vèrtex oposat. Si es prem la tecla Ctrl i no es deixa anar, es dibuixa un quadrat o un rectangle de costats que s'incrementen en ràtios de 2:1, 3:1 etc.; si es prem la tecla de les majúscules i no es deixa anar, es dibuixa un rectangle amb centre en el primer punt marcat.
  • Eina el·lipse: per fer una circumferència, cal prémer la tecla Ctrl i no s'ha de deixar anar. També es pot utilitzar la tecla de les majúscules per fer l'el·lipse amb centre en un punt determinat. Amb l'agafador es pot dibuixar un arc si es mou el ratolí per l'interior de l'el·lipse o un sector si es mou per l'exterior de l'el·lipse.
  • Eina polígon: permet fer polígons regulars i estels, per fer el polígon, només cal assenyalar els dos vèrtex oposats d'un rectangle que el circumscriu. Una vegada fet el polígon, es pot canviar el nombre de costats mitjançant el quadre de diàleg de propietats