diumenge, 21 d’agost del 2016

Editor Youtube

Youtube és una plataforma per visualitzar i compartir vídeos gratuïtament. A més, incorpora un editor per editar videos i poder-los penjar. Aquest editor és el que he fet servir per a fer un vídeo a partir de 3 vídeos petits aplicant-hi filtres als vídeos, afegint música de les que estan de mostra a youtube que són sense drets d'autor, afegint també text i transicions entre els vídeos. En el següent enllaç hi trobareu el vídeo ja acabat:

https://www.youtube.com/watch?v=S4oeX0Fy5Zc 


dissabte, 20 d’agost del 2016

projecte snapseed

Aquests són els meus projectes fets amb el snapseed:




LUESIA

Desenfoca:
- intensitat desenfocament +40


Vintage:
- nº11
- brillantor -40


Marc:
- nº21
- amplada del marc +30





POZA PIGALO

Drama:
- nº2
- intensitat +7





Halo glamurós:

- nº3


- intensitat +100



Marc:
- nº8
- amplada del marc -10





ESTIU

Grounge:
- nº3
- estil +480


Contrast tonal:
- +100


Pel·lícula granulada:
- nº B01
- gra +60














dilluns, 20 de juny del 2016

Gimp

És un programa de tractament d'imatges on els formats bàsics són: el dibuix vectorial i mapa de punts.

Dibuix vectorial:

Formats: Wmf, Odg, Cdr, Eps, Dxf.
Característiques: Formulació matemàtica, fitxers petits i escalat sense pèrdua.
L'exemple d'aquest tipus de programa és l'inskape

Mapa de punts:

Formats: Bmp, Tif, Gif, Jpg, Raw.
Característiques: mapa de punts, resolució per pixels i profunditat de color.
El GIMP és un exemple d'aquest tipus de programa.


Resultat d'imatges de gimp logo


ELS MEUS PROJECTES AMB GIMP

ATOMIUM: consistia en modificar una imatge de el atomium de Brussel·les i posar cada bola d'un color i les barres que uneixen les boles difuminar-les amb els dos colors de les boles involucrades. Un cop fets aquests passos, amb l'eina de text, posar-hi INS PERE RIBOT. El resultat és el següent:



POSTAL: consistia en fer un fotomuntatge de mi amb un lloc on m'agradaria viatjar i vaig triar anar a Roma a través de la postal. Amb les eines llaç, escala, moure, retallar i enganxar vaig fer el fotomuntatge i despres hi vaig posar un marc fet amb el programa inkscape i amb l'eina text vaig posar-hi "Viatge a Roma". Aquest és el resultat:




Audacity



Audacity és un programa multiplataforma de gravació i edició d'àudio, fàcil d'usar i lliure. La part gràfica ha estat feta amb la llibreria wxWidgets. És un programa multiplataforma i es troba disponibles en diversos idiomes incloent el català.
Va ser creat per Dominic Mazzoni mentre estudiava Carnegie Mellon University. Ell treballa actualment a Google però continua com a principal desenvolupador del programa amb l'ajuda de voluntaris d'arreu del món. És un programa d'edició de so amb un gran popularitat, a finals de 2010 era el 10è programa més descarregat des de SourceForge.net amb uns 72 milions de descàrregues.

Podcast

Aquesta aplicació serveix per la distribució d'arxius multimèdia, normalment vídeos i àudios, que poden incloure un text amb subtítols, mitjançant un sistema de redifusió que permet subscriure's i fer servir un programa que el descarrega per el usuari que desitja escoltar-ho. Van ser pensats inicialment com a àudios de blocs, però ara s'utilitza fins i tot a la televisió. 
El podcast és un arxiu d'àudio que consisteix en la creació d'un arxiu de so (generalment en format ogg, mp3, wav) i distribuït mitjançant un arxiu RSS. Aquesta forma de comunicació basada en una tecnologia presenta per característiques la possibilitat d'accedir a internet, es pot realitzar en qualsevol sistema operatiu Linux o Windows, s'escolta en llocs sense cobertura amb fils (reproductors), pot planejar diversos temes, utilitzar guió o parlar-se a capella de forma improvisada, combinar música i veu, fins i tot es pot realitzar exclusivament amb veu, no requereix horari d'emissió, són de baix cost comercial. En conclusió, com a característiques rellevants dels podcast es pot planejar la seva reproducció fora d'un horari d'emissió, són de fàcil reproducció i de fàcil distribució. 


dimecres, 18 de maig del 2016

Codis QR

El codi QR, que es diu aixi per la traducció en anglès de quick response, és a dir, resposta ràpida, és un sistema de emmagatzematge d'informacio mitjançant una matriu quadrada de punts que es descodifica a través de una càmara per a dispositius mòbils o tauletes entre d'altres. Aquest codi es un codi de barres molt utilitzat sobretot al Japó pero també arreu del món i els inventors van ser Euge Damm i Joaco Retes. La informació que pot contenir un codi QR són caràcters alfanumèrics els quals poden contenir text simple, adreces web i targetes de presentació en format Vcard, entre altres formats. Va ser inventat a Japó per Dens Wave (flilial de Toyota) al 1994 per fer un seguiment als vehicles durant el procés de fabricació, va ser dissenyat per poder descodificar a alta velocitat els seus continguts. Es diferencia del codi de barres perquè el mètode de escaneig és a partir d'un estret feix de llum.


dijous, 28 d’abril del 2016

App Inventor

El app inventor és una plataforma de google labs per crear aplicacions de software per a dispositius Android. D'una forma visual i a partir d'un conjunt d'eines bàsiques, el usuari pot anar enllaçant una sèrie de blocs per crear la aplicació. El sistema és gratuït i es pot descarregar fàcilment de la web. Les aplicacions resultants de App Inventor estàn limitades per la seva simplicitat, encara que permeten cobrir un gran número de necessitats bàsiques en un dispositiu mòbil.

Amb Google App Inventor, s'espera un increment important en el nombre d'aplicacions per Android degut a dos grans factors: la simplicitat de l'ús, que facilitarà l'aparició d'un gran nombre de noves aplicacions; y Google Play, el centre de distribució d'aplicacions per Android on qualsevol usuari pot distribuir les seves creacions lliurement.

HELLO PUR





Aquest és el meu primer projecte, el HelloPur, on prement el gat s'hi podia escoltar el "miau" del gat.







I aquest és el quadre de blocs on s'hi pot veure que diu que quan es premi el gat, s'activi el so i vibri el dispositiu.




PAINT POT



Aquest és el meu segon projecte, el PaintPot, en que es pot pintar el gat amb el color que vulguis dels que estan a dalt, és a dir, verd, vermell o blau.








Aquí hi han els blocs, on fa que quan seleccionis un color i arrosseguis el dit per la pantalla, es pinti amb el color seleccionat.











dijous, 11 de febrer del 2016

CONCURS SNAPSEED

Aquesta imatge és per a concursar al concurs intern del pere ribot de imatges del snapseed i crec que us pot agrdadar. Els efectes son:
-Desenfoca +30 al centre
-Paissatge HDR +100
-Pel:lícula granulada L04
-Marc 8



dimecres, 20 de gener del 2016

Presentació




Benvinguts!

Sóc l'Enric Loire i aquest és el meu bloc.

Sóc estudiant al Institut Pere Ribot al curs de 4t ESO C. Jugo a futbol sala al Sant Joan de Vilassar tot i que també jugo a pàdel però sense estar federat. Una altra afició meva és anar a pescar pops, evidentment, al estiu.

Un cop acabada la ESO, m'agradaria anar a fer un cicle formatiu d'esports a Mataró a l'Escola Pia Santa Anna o un batxillerat al Pere Ribot.
En un futur, m'agradaria continuar vivint a Vilassar de Mar, on des de que vaig néixer ha estat el meu poble.




Snapseed

Snapseed és una aplicació d'editar  fotos produïdes per Nik Software, filial de Google, per iOS i Android que permet als usuaris millorar les fotos i aplicar filtres digitals mitjançant eines i filtres.


La aplicació va estar valorada com a una de les del TOP 100
Els usuaris poden editar fotografies utilitzant diferents efectes i millores, com per exemple, desenfocar, contrast tonal, drama, vintage...
Els usuaris poden optar per un ajust "automàtic" de color i contrast. Snapseed pot guardar l'historial d'edició dels usuaris i redirigir a qualsevol de les accions anteriors.
També pot crear i guardar combinacions de filtres mitjançant l'ús dels filtres predeterminats i funcions d'edició.
Les diferents eines que hi han a snapseed són:
  • Ajustar imatge:



  • Brillantor: enfosqueix o aclareix tota la imatge.
  • Contrast: augmenta o disminueix el contrast general de la imatge.
  • Saturació: afegeix o treu intensitat als colors de la imatge.
  • Ambient: aplica un canvi de contrast, ajusta l'equilibri de llum de la imatge completa.
  • Ombres: enfosqueix o aclareix només les zones fosques de la imatge.
  • Punts brillants: enfosqueix o aclareix només les zones il·luminades de la imatge.
  • Calidesa: afegeix un dominant de color càlid o fred a tota la imatge.


    • Detalls: Realça els detalls d'una imatge per destacar-ne el motiu. Fes lliscar el dit verticalment per la imatge per seleccionar Estructura o Nitidesa. Després, fes-lo lliscar horitzontalment per realçar els detalls que vulguis.
    • Estructura: augmenta el nivell de detall de la imatge. En el mode "Estructura" es fa servir un algoritme únic per ressaltar la textura dels objectes de la foto sense modificar-ne les vores.
    • Nitidesa: augmenta la nitidesa dels detalls de la imatge.
    • Retalls



  • Si vols recompondre la imatge, primer has de tocar  per seleccionar la relació d'aspecte que vulguis. A continuació, toca i arrossega les vores de la zona de retallada per canviar-ne la mida. Per canviar la retallada de lloc, toca i arrossega la zona de retallada fins al lloc que vulguis
    • Rotar: toca o per girar la imatge 90º
  • Rotar: Toca  o  per girar la imatge 90º. 
  • Transformar: Arrossega el dit per sobre de l'imatge en vertical per accedir al menú d'edició, i l'arrossegues en horitzontal per aplicar les millores que vulguis.
    • Pinzell: En fer lliscar el dit per la pantalla, es mostra un pinzell que permet fer edicions avançades. Pots canviar la mida d'aquest pinzell ampliant o reduint la imatge. Toca  per accedir al menú dels efectes del pinzell:
      • Llum i exposició: aclareix o enfosqueix subtilment les zones de la imatge.
      • Exposició: augmenta o disminueix l'exposició de les zones seleccionades de la imatge.
      • Temperatura: afegeix tons freds o càlids a la imatge.
      • Saturació: augmenta o disminueix la intensitat del color de la imatge.
      A cada pinzell, selecciona  o  per canviar-ne la opacitat, o bé selecciona "Goma d'esborrar" per esborrar els efectes del pinzell a les zones on els hagis aplicat. Toca  per previsualitzar els traços del pinzell en color taronja.

    • Selectiu: Realça o selecciona zones concretes d'una imatge en pocs segons amb la revolucionària tecnologia U Point. Toca  i, després, la zona de la imatge on vulguis col·locar un punt de control. Pessiga la pantalla per veure la zona on l'aplicaràs, que es mostra sobreposada en color vermell. Si vols augmentar o disminuir la mida de la zona afectada, pessiga la pantalla per canviar la mida de la superposició vermella.
      Abans d'editar la selecció, comprova que el punt de control es mostri de color blau. Si es mostra de color gris, toca'l. Fes lliscar el dit verticalment per la pantalla per accedir al menú d'edició i, un cop hagis seleccionat una opció, fes-lo lliscar horitzontalment per aplicar-hi la millora. Opcions del menú:
      • Brillantor: il·lumina o enfosqueix només la zona seleccionada.
      • Contrast: augmenta o disminueix el contrast només a la zona seleccionada.
      • Saturació: augmenta o disminueix la intensitat del color només a la zona seleccionada.
      Si toques el punt de control i el mantens premut, veuràs les opcions següents:
      •  Retalla
      •  Copia
      •  Enganxa
      •  Suprimeix
      •  Restableix tots els canvis
      Mantén premut  per amagar els punts de control.




  • Pots ajustar la distorsió de la perspectiva sense haver de retallar les vores, ja que la funció Transforma emplena automàticament els espais en blanc. Fes lliscar el dit verticalment per la imatge per accedir al menú d'edició. Un cop hagis seleccionat una opció, fes lliscar el dit horitzontalment per aplicar-hi la millora. Opcions del menú:
    Perspectiva vertical: ajusta la perspectiva perquè la imatge es mostri com si la càmera fos en una posició més alta o més baixa que la posició real.
    Perspectiva horitzontal: ajusta la perspectiva perquè la imatge es mostri com si la càmera fos en una posició més a l'esquerra o més a la dreta que posició real.
    Rotació: fes lliscar el dit directament per la pantalla per fer girar la imatge en qualsevol direcció i deixa que les vores s'emplenin automàticament.































  • Snapseed

    Snapseed és una aplicació d'editar  fotos produïdes per Nik Software, filial de Google, per iOS i Android que permet als usuaris millorar les fotos i aplicar filtres digitals mitjançant eines i filtres.


    La aplicació va estar valorada com a una de les del TOP 100
    Els usuaris poden editar fotografies utilitzant diferents efectes i millores, com per exemple, desenfocar, contrast tonal, drama, vintage...
    Els usuaris poden optar per un ajust "automàtic" de color i contrast. Snapseed pot guardar l'historial d'edició dels usuaris i redirigir a qualsevol de les accions anteriors.
    També pot crear i guardar combinacions de filtres mitjançant l'ús dels filtres predeterminats i funcions d'edició.
    Les diferents eines que hi han a snapseed són:
    • Ajustar imatge:


  • Brillantor: enfosqueix o aclareix tota la imatge.
  • Contrast: augmenta o disminueix el contrast general de la imatge.
  • Saturació: afegeix o treu intensitat als colors de la imatge.
  • Ambient: aplica un canvi de contrast, ajusta l'equilibri de llum de la imatge completa.
  • Ombres: enfosqueix o aclareix només les zones fosques de la imatge.
  • Punts brillants: enfosqueix o aclareix només les zones il·luminades de la imatge.
  • Calidesa: afegeix un dominant de color càlid o fred a tota la imatge.


    • Detalls: Realça els detalls d'una imatge per destacar-ne el motiu. Fes lliscar el dit verticalment per la imatge per seleccionar Estructura o Nitidesa. Després, fes-lo lliscar horitzontalment per realçar els detalls que vulguis.
    • Estructura: augmenta el nivell de detall de la imatge. En el mode "Estructura" es fa servir un algoritme únic per ressaltar la textura dels objectes de la foto sense modificar-ne les vores.
    • Nitidesa: augmenta la nitidesa dels detalls de la imatge.
    • Retalls


  • Si vols recompondre la imatge, primer has de tocar  per seleccionar la relació d'aspecte que vulguis. A continuació, toca i arrossega les vores de la zona de retallada per canviar-ne la mida. Per canviar la retallada de lloc, toca i arrossega la zona de retallada fins al lloc que vulguis
    • Rotar: toca per girar la imatge 90º
    • Transformar: arrossega el
  • Rotar: Toca  o  per girar la imatge 90º. 
  • Transformar: Arrossega el dit per sobre de l'imatge en vertical per accedir al menú d'edició, i l'arrossegues en horitzontal per aplicar les millores que vulguis.
    • Pinzell: En fer lliscar el dit per la pantalla, es mostra un pinzell que permet fer edicions avançades. Pots canviar la mida d'aquest pinzell ampliant o reduint la imatge. Toca  per accedir al menú dels efectes del pinzell:
      • Llum i exposició: aclareix o enfosqueix subtilment les zones de la imatge.
      • Exposició: augmenta o disminueix l'exposició de les zones seleccionades de la imatge.
      • Temperatura: afegeix tons freds o càlids a la imatge.
      • Saturació: augmenta o disminueix la intensitat del color de la imatge.
      A cada pinzell, selecciona  o  per canviar-ne la opacitat, o bé selecciona "Goma d'esborrar" per esborrar els efectes del pinzell a les zones on els hagis aplicat. Toca  per previsualitzar els traços del pinzell en color taronja.

    • Selectiu: Realça o selecciona zones concretes d'una imatge en pocs segons amb la revolucionària tecnologia U Point. Toca  i, després, la zona de la imatge on vulguis col·locar un punt de control. Pessiga la pantalla per veure la zona on l'aplicaràs, que es mostra sobreposada en color vermell. Si vols augmentar o disminuir la mida de la zona afectada, pessiga la pantalla per canviar la mida de la superposició vermella.
      Abans d'editar la selecció, comprova que el punt de control es mostri de color blau. Si es mostra de color gris, toca'l. Fes lliscar el dit verticalment per la pantalla per accedir al menú d'edició i, un cop hagis seleccionat una opció, fes-lo lliscar horitzontalment per aplicar-hi la millora. Opcions del menú:
      • Brillantor: il·lumina o enfosqueix només la zona seleccionada.
      • Contrast: augmenta o disminueix el contrast només a la zona seleccionada.
      • Saturació: augmenta o disminueix la intensitat del color només a la zona seleccionada.
      Si toques el punt de control i el mantens premut, veuràs les opcions següents:
      •  Retalla
      •  Copia
      •  Enganxa
      •  Suprimeix
      •  Restableix tots els canvis
      Mantén premut  per amagar els punts de control.



  • Pots ajustar la distorsió de la perspectiva sense haver de retallar les vores, ja que la funció Transforma emplena automàticament els espais en blanc. Fes lliscar el dit verticalment per la imatge per accedir al menú d'edició. Un cop hagis seleccionat una opció, fes lliscar el dit horitzontalment per aplicar-hi la millora. Opcions del menú:
    Perspectiva vertical: ajusta la perspectiva perquè la imatge es mostri com si la càmera fos en una posició més alta o més baixa que la posició real.
    Perspectiva horitzontal: ajusta la perspectiva perquè la imatge es mostri com si la càmera fos en una posició més a l'esquerra o més a la dreta que posició real.
    Rotació: fes lliscar el dit directament per la pantalla per fer girar la imatge en qualsevol direcció i deixa que les vores s'emplenin automàticament.