dilluns, 20 de juny del 2016

Gimp

És un programa de tractament d'imatges on els formats bàsics són: el dibuix vectorial i mapa de punts.

Dibuix vectorial:

Formats: Wmf, Odg, Cdr, Eps, Dxf.
Característiques: Formulació matemàtica, fitxers petits i escalat sense pèrdua.
L'exemple d'aquest tipus de programa és l'inskape

Mapa de punts:

Formats: Bmp, Tif, Gif, Jpg, Raw.
Característiques: mapa de punts, resolució per pixels i profunditat de color.
El GIMP és un exemple d'aquest tipus de programa.


Resultat d'imatges de gimp logo


ELS MEUS PROJECTES AMB GIMP

ATOMIUM: consistia en modificar una imatge de el atomium de Brussel·les i posar cada bola d'un color i les barres que uneixen les boles difuminar-les amb els dos colors de les boles involucrades. Un cop fets aquests passos, amb l'eina de text, posar-hi INS PERE RIBOT. El resultat és el següent:



POSTAL: consistia en fer un fotomuntatge de mi amb un lloc on m'agradaria viatjar i vaig triar anar a Roma a través de la postal. Amb les eines llaç, escala, moure, retallar i enganxar vaig fer el fotomuntatge i despres hi vaig posar un marc fet amb el programa inkscape i amb l'eina text vaig posar-hi "Viatge a Roma". Aquest és el resultat:




Audacity



Audacity és un programa multiplataforma de gravació i edició d'àudio, fàcil d'usar i lliure. La part gràfica ha estat feta amb la llibreria wxWidgets. És un programa multiplataforma i es troba disponibles en diversos idiomes incloent el català.
Va ser creat per Dominic Mazzoni mentre estudiava Carnegie Mellon University. Ell treballa actualment a Google però continua com a principal desenvolupador del programa amb l'ajuda de voluntaris d'arreu del món. És un programa d'edició de so amb un gran popularitat, a finals de 2010 era el 10è programa més descarregat des de SourceForge.net amb uns 72 milions de descàrregues.

Podcast

Aquesta aplicació serveix per la distribució d'arxius multimèdia, normalment vídeos i àudios, que poden incloure un text amb subtítols, mitjançant un sistema de redifusió que permet subscriure's i fer servir un programa que el descarrega per el usuari que desitja escoltar-ho. Van ser pensats inicialment com a àudios de blocs, però ara s'utilitza fins i tot a la televisió. 
El podcast és un arxiu d'àudio que consisteix en la creació d'un arxiu de so (generalment en format ogg, mp3, wav) i distribuït mitjançant un arxiu RSS. Aquesta forma de comunicació basada en una tecnologia presenta per característiques la possibilitat d'accedir a internet, es pot realitzar en qualsevol sistema operatiu Linux o Windows, s'escolta en llocs sense cobertura amb fils (reproductors), pot planejar diversos temes, utilitzar guió o parlar-se a capella de forma improvisada, combinar música i veu, fins i tot es pot realitzar exclusivament amb veu, no requereix horari d'emissió, són de baix cost comercial. En conclusió, com a característiques rellevants dels podcast es pot planejar la seva reproducció fora d'un horari d'emissió, són de fàcil reproducció i de fàcil distribució.